massage bij fibromyalgie

massage ontspanning fibromyalgie

 

Ik heb gemerkt dat mensen met fibromyalgie gewend zijn hun lijf aan te spannen. Dat gebeurt niet bewust, maar onbewust. Het continue aanspannen van spieren geeft pijn, blokkades, vermoeidheid. En door het slechte slapen, of in ieder geval meestal niet diep genoeg, is er 's nachts te weinig tijd om te herstellen. Je wordt moe weer wakker..

 

Mijn massages zijn gebaseerd op  loslaten. De spieren mogen los komen en in ontspanning gaan. Dat is heel lastig want dat zijn ze niet gewend. 

Het zal ook niet in één behandeling klaar zijn. Wat wel fijn is, is dat ik de massage kan combineren met ooracupunctuur. De combinatie van acupunctuur op het oor en massage is geweldig. Lees meer over ooracupunctuur op de speciale pagina. 


ontspanningsmassage

Om ontspanning te bereiken gebruik ik technieken uit de sport- en ontspanningsmassage, fibromassage, haptonomische massage, bindweefselmassage en voetreflexmassage. Indien nodig pas ik Oosterse technieken toe zoals Shiatsu therapie, cupping en/of guasha.

 

 


Guasha

guasha pijn verlichten afvalstoffen

Guasha is een techniek uit de Chinese geneeskunde. Er wordt met jade of andere steen over de huid geschraapt. Hierdoor wordt bloed uit de haarvaatjes geperst. Dit is zichtbaar op de huid als rode of blauwe plekken. Door deze techniek worden afvalstoffen uit het bindweefsel geschraapt. Ondanks dat de huid er heftig uit ziet na een guasha behandeling, doet de behandeling zelf niet echt veel pijn.

Deze techniek wordt gebruikt bij blokkades die met massage alleen niet kunnen worden weggewerkt.

Het effect is meestal onmiddellijke verlichting van de pijnlijke plek.

Guasha kan ook gebruikt worden bij stress, reuma, fibromyalgie, rsi etc.


Cupping

cupping chinese therapie blokkades opheffen

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van glazen of plastic cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Het is een hele oude Chinese techniek om de energie beter te laten stromen. Het heft blokkades op en lost verklevingen op. 

Met de cups kan ook gemasseerd worden, een zeer diepe bindweefselmassage. Het gebied wordt sterk doorbloed waardoor er heling plaatsvindt.

Cupping wordt o.a. toegepast bij  pijnklachten en fibromyalgie.


Massage + gesprek

massage en coaching gesprek wat speelt er nu

Massage + gesprek is een sessie van 1,5 uur waarin naast de massage van een uur ruimte is voor gesprek:

 

 - Wat speelt er nu in je leven?

-  Hoe voel je je daarbij?

-  Wil je hier iets aan veranderen?

-  Zo ja, wat en hoe zou je dat kunnen doen?

 

Door de ontspannende massage is het makkelijker bij je gevoel te komen en de antwoorden te vinden op de vragen.


Energetische massage

energie energetische massage rust ontspanning

Een energetische massage is een heel rustige massage waarbij de energie in balans komt. Je voelt je veel rustiger en meer uit je hoofd en in je lichaam.

Er wordt langzaam gemasseerd met geringe druk en er wordt gebruik gemaakt van Shiatsu technieken om energieblokkades te elimineren.

 

Het effect: je energie stroomt weer en je voelt je rustig, prettig en geheeld.