Voeding

De manier waarop je jezelf voedt heeft direct te maken met hoe je je voelt. Het zou kunnen dat je denkt dat je heel gezond eet, maar wat is gezond voor jou? 

Als je fibromyalgie hebt, kan het zijn dat je bepaalde voeding beter kunt laten staan en dat je je daarbij een stuk beter gaat voelen. Welke voeding dat is, is niet voor iedereen hetzelfde. We gaan samen uitzoeken wat jouw beste menu is.

 

Veel mensen met fibromyalgie hebben last van hun darmen. Buikpijn, obstipatie, diarree of wisselende stoelgang. Door anders te gaan eten en eventueel aan te vullen met voedingssupplementen, kan de darmfunctie geoptimaliseerd worden. De stoelgang verbetert en je voelt je beter doordat de voeding, en dus de voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, koolhydraten, vetten en eiwitten, beter kunnen worden opgenomen. 

 

Het is in sommige gevallen noodzakelijk om een bloedtest uit te laten voeren. Je kunt er hier meer over lezen of neem even contact met me op.

 

voeding dieet aanpassing mindful eten fibromyalgie

Ontzuren

 

Ontzuren of ontgiften is absoluut nodig als je last hebt van fibromyalgie. En voor mensen die dat niet hebben eigenlijk ook. Wat gebeurt er namelijk in je lijf wanneer je "verzuurd" bent?

 

Voor je lichaam is het van het grootste belang dat de zuurgraad van je bloed optimaal is. Dat wil zeggen tussen pH 7,35 en pH 7,45. Je lichaam is in principe goed in staat deze zuurgraad te regelen met behulp van bicarbonaten. Vanaf de leeftijd van 45 jaar wordt deze buffer van bicarbonaten kleiner en is het lichaam minder goed in staat de zuurgraad optimaal te houden. De zuren worden dan niet meer geneutraliseerd, maar opgeslagen. Er komen dan steeds meer verzurende afvalstoffen in ons bloed, die o.a. kunnen zorgen voor een te hoog cholesterolgehalte, jicht, nierstenen, hoge bloeddruk, artrose, psoriasis en fibromyalgie.

 

Je kunt er zelf voor zorgen dat voldoende bicarbonaten binnen krijgt door basisch voedsel te eten. Zie hieronder voor een lijst met basisch en verzurend voedsel.

 

Daarnaast is het mogelijk bij mij Alka druppels, thee en tabletten te bestellen.

Neem contact op voor meer info.

 

 

 

Download
Voedingslijst zuur/basisch voedsel
Zuurbasekennis-voedingslijst-spread.pdf
Adobe Acrobat document 146.3 KB