Schouders eronder, niet zeuren!

Dat is misschien wat je in je jeugd hebt meegekregen: ‘kom op, niet zeuren, ga ervoor, je bent nog lang niet moe en ik kan het toch ook??’. Als je maar hard je best deed was je een fijn kind. Dan werd er van je gehouden, zo voelde dat. Je hebt daarom die taak op je genomen: niet zeuren maar doorgaan. Je schouders eronder zetten.

 

Veel vrouwen die deze opdracht onbewust hebben ontvangen en aangenomen in hun jeugd, zijn later de zorg ingegaan. Daar kun je het ‘niet zeuren maar doorgaan’ wel kwijt. Hard werken, voor anderen zorgen en vooral jezelf vergeten.

 

Al je energie spenderen aan anderen en geen ruimte innemen voor jezelf is een valkuil als je deze karakterstructuur hebt. Je spieren gaan vast zitten door het harde werken, maar ook door het niet luisteren naar je eigen lichaam en je grenzen daardoor volledig uit het oog verliezen.

En als je je grenzen uit het oog verliest kunnen er dingen met je gebeuren die je niet wilt. Op seksueel gebied bijvoorbeeld. Het ‘niet zeuren’ is zo diep geworteld dat je dat ook op dat moment er geen woorden aan kunt geven.

 

Alles wat je meemaakt aan negatieve ervaringen zetten zich vast in je lijf. Naast de stijve, geblokkeerde spieren door het harde werken ontstaan er blokkades in je bindweefsel en meridianen. Maar je gaat door. Niet zeuren. Een ander heeft het ook zwaar.

 

Tot je niet meer kunt. De pijn wordt onverdraaglijk en je bent moe, zo moe.

 

Een arts constateert fibromyalgie. Een rotziekte met veel lichamelijke pijn en ongemak. Onderliggend probleem is vaak hoe jij in het leven staat. Een doordouwer. Schouders eronder, niet zeuren.

 

Ben jij er aan toe daar verandering in aan te brengen?

 

 

 

 

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

 

Jolanda Baan, tel. 06 - 45 606 853