Acupunctuur en massagetherapie bij stress en pijn

Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om snel te kunnen reageren wanneer dat nodig is. In een stressvolle situatie wordt je lichaam klaar gemaakt om te kunnen vechten of vluchten: je spierspanning neemt toe, je hart klopt sneller en je ademhaling gaat sneller. Tijd voor actie!

 

 

Maar wat als je NIET in actie komt? Je wordt niet boos, je rent niet weg, je slikt alleen maar? De stressreactie zit wel in je lijf maar je laat het daar voor wat het is. Je blijft zitten met een hoge spierspanning, een snelle hartslag en een hoge ademhaling. Dan heb je last van chronische stress.

 

Stress en je lijf

 

Stress heeft dus ALTIJD een uitwerking op je lichaam. 

 

Heb je het gevoel altijd in je hoofd te zitten?

Dat wordt het lastig je lijf te voelen.

 

Wanneer je echt aan de slag wilt om van je klachten af te komen, zal je meer in contact met je lichaam moeten komen. Als je leert voelen dat je van een situatie stress krijgt, als je voelt dat de hoofdpijn op komt zetten of dat je buikpijn krijgt of last van je schouders, dan kun je op dat moment een beslissing nemen: hé dit voelt niet goed voor mij, ik ga dit niet doen! 

 

Je lijf zal je dankbaar zijn. 

 

Chronische stress

Wat je nodig hebt om weer in de ruststand te komen is actie en daarna ontspanning. Rust vinden door iets te doen wat je leuk vindt, bijvoorbeeld wandelen of muziek luisteren, mediteren.

 

Lukt het je niet om die rust te vinden, dan blijf je zitten met chronische stress. Je spierspanning blijft hoog (vastzittende schouders), je ademhaling is hoog (je ademt niet naar je buik), je hartslag en bloeddruk zijn aan de hoge kant en heel vervelend: je organen krijgen op deze manier onvoldoende bloed wat resulteert in een minder goede gezondheid. En daarnaast gaat er in je hoofd ook niet alles zoals jij wilt: je voelt je onzeker, je kunt je niet goed concentreren, je hebt de neiging te grijpen naar snoep of snacks en je zit uren op je telefoon..

 

Klachten die je kunt krijgen door stress: 

 • vastzittende schouders / pijn in je rug
 • niet naar de buik kunnen ademen
 • hoge bloeddruk / snelle hartslag
 • hoofdpijn
 • buikpijn
 • diarree / verstopping
 • gevoel van opgejaagd zijn
 • prikkelbaar zijn / kort lontje hebben
 • niet bij je gevoel kunnen komen
 • moeilijk kunnen concentreren
 • slecht slapen
 • onzeker gevoel
 • negatieve gedachten over jezelf hebben
 • meer drinken / roken
 • steeds meer eten / ongezond eten

neem dan eens contact op met mij. Samen gaan we op zoek naar de oorsprong van de stress. Voel je je niet goed genoeg bijvoorbeeld, zodat je altijd harder werkt dan de ander. Of is perfectionisme jouw valkuil? Een onveilige jeugd, misbruik, onzekerheid, de mening van anderen over wat jij doet of hoe jij eruit ziet.. het is allemaal een bron van stress en daarmee ook van pijn. Pijn in je hart en pijn in je lijf. 

 

Met behulp van acupunctuur en ooracupunctuur, massagetherapie, psychosociale therapie en eventueel traumatherapie gaan we samen gaan we aan de slag om van de klachten af te komen en ervoor te zorgen dat je je rust kunt vinden. Rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde, zodat je ontspannen door het leven kunt gaan.

 

 

Je kunt nu ook via de online agenda zelf een afspraak inplannen.

Kun je geen geschikte tijd vinden, neem dan contact met me op.

 

Je kunt online een acupunctuurbehandeling, coachingsessie of

massage inplannen, eventueel in combinatie met guasha en/of cupping.

 

De behandelingen duren 60 of 90 minuten.

 


Op de hoogte blijven van tips, nieuws en acties

bij VIAMOVA? Klik op de knop!


Like mijn facebook pagina zodat je nieuws, informatie en evenementen te zien krijgt.


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.