Psychosociale therapie en hypnotherapie


Psychosociale therapie of coaching helpt je om:

 • inzicht te krijgen in hoe je in het leven staat
 • handvatten te krijgen om dingen anders te gaan doen  
 • te begrijpen hoe je steeds in dezelfde valkuil stapt
 • de volgende keer dus om die valkuil heen te lopen
 • milder naar jezelf te kijken
 • steviger in je schoenen te staan
 • je grenzen te bewaken
 • anders om te gaan met emoties 
 • angsten te verminderen
 • het leven leuker te maken! 

 

Een van de mogelijkheden is hypnotherapie.

 

 

Hypnotherapie

Misschien wist je het nog niet, maar je hebt 2 breinen! Je bewuste brein en en onderbewuste brein. Je kunt ook zeggen je bewustzijn en je onderbewustzijn. Je bewuste brein is het deel van je mind dat bewust dingen doet. Praktische dingen. Maar ook hoe je dingen hebt geleerd vanuit je opvoeding. "Doe niet zo gek, wat moeten ze wel niet van je denken". Terwijl je eigenlijk beste wel eens gek wilt doen. Je hebt vanuit je jeugd je aangepast zodat je in je rol paste.

 

Je onbewuste brein is het deel dat niet aangepast is. Het is je pure zelf. Het ligt soms diep verstopt achter alle schillen, maskers en pantsers die je in je leven hebt opgebouwd.

 

Hypnotherapie is een hele prettige manier om in contact te komen met je onderbewuste brein. Door in een diepe ontspanning te gaan kun je er bij komen. Ik help je daar bij.

 

Aan het onbewuste brein kunnen we vragen stellen. Of voorstellen of suggesties doen.  "Weet jij, onbewust brein, waardoor 'Marietje' zo'n moeite heeft met [noem maar wat]? Zou het mogelijk zijn dat je haar helpt met [noem maar wat]? Vanaf nu ga jij haar helpen met [noem maar wat].

 

Dit is een klein voorbeeld, maar het werkt zó mooi! In hypnotherapie kun je vaak problemen sneller aanpakken dan in een 'gewoon' coachgesprek.

 

 

Is hypnotherapie eng?

Door de gekke hypnosedingen die je wel eens op tv zien, zijn mensen vaak een beetje huiverig voor hypnotherapie. Maar er is niets engs aan. Je wordt in een ontspannen staat gebracht, maar je blijft heel alert. Je hoort alles, je doet niets wat je niet wilt, je blijft er helemaal bij. Je voelt na de sessie dat je heel ontspannen bent.  

 

Een speciale vorm van hypnotherapie is hypno-acupunctuur. Hierbij wordt acupunctuur gecombineerd met hypnotherapie. Dit zorgt ervoor dat de therapie effectiever is. Lees er hier meer over.

 

Waarvoor wie is deze therapie geschikt?

Hypnotherapie is waardevol, wanneer je last hebt van:

 • angst
 • een laag zelfbeeld
 • trauma
 • problemen in relatie tot een ander
 • omgaan met lichamelijke klachten
 • onrust
 • eetproblemen
 • emotionele problemen
 • etc

 


Stressreductie

Het wordt vaak zo makkelijk gezegd: 'je moet zorgen dat je je ontspant'.

 

Vooral bij pijn is dat belangrijk. Als je je onvoldoende ontspant, voelt je lichaam pijnlijker aan.

 

 

We werken aan het krijgen van een andere mindset. Eén waarbij je makkelijker met stress en druk om kunt gaan.

Ervaar jij stress? Merk je dat bij meer stress je ook meer pijn hebt? 

Ik kan samen met jou aan de slag om anders te gaan kijken naar de dingen in je leven waarbij jij druk ervaart. Ik leer je prioriteiten stellen, balans zoeken, loslaten, delegeren, ademen, aarden. Zweverig? Nee, helemaal niet. Heel praktisch! 

 

Veel mensen zijn perfectionistisch en kunnen moeilijk de controle uit handen geven. Herken je dat? Je kunt zeggen: 'zo ben ik nu eenmaal', maar als je je realiseert dat juist dit je dwars zit en ervoor zorgt dat de stress en de pijn blijven bestaan, dan zul je daar toch iets mee moeten. Waar of niet?

 

 

Pak je stress aan

Wil je wel eens een bodyscan doen? Dat is een meditatie waarbij je je hele lichaam "scant". Het geeft je veel rust, je gaat uit je hoofd en in je lijf. Kunt de link naar de bodyscan hier vinden: BODYSCAN

 

 

Stress in je lichaam

Alles wat er gebeurt op een dag, heeft zijn weerslag op je lichaam. Wanneer je schrikt bijvoorbeeld, spannen je spieren zich aan, versnelt je ademhaling en je hart gaat sneller kloppen. Als het goed is kun je je daarna weer ontspannen en gaat je lichaam weer terug in de vorige stand. Maar.. heel vaak gebeurt dat niet. Er blijft een restspanning achter. Je bent geschrokken en je hoofd zegt tegen je dat dat wel weer kan gebeuren dus je blijft alert. Je spieren ontspannen niet helemaal, je ademhaling wordt niet helemaal rustig en je hart klopt ook wat sneller dan normaal.

 

Kun je je voorstellen wat dat doet met je als je als kind niet in een veilige omgeving bent opgegroeid? Dat je van jongs af aan al een verhoogde spierspanning hebt en je moeilijk kunt ontspannen? Dat je daarnaast ook nog jezelf gaat aanpassen aan je omgeving omdat je jezelf dan veiliger voelt... Daar kan al de bron liggen van hoe je later met stress om kunt gaan.

 

Bij dit soort stress en trauma kan het goed zijn een EMDR sessie in te plannen. Neem voor meer informatie contact met me op.


EFT (emotional freedom techniques)

EFT emoties verminderen

EFT is een beproefde methode om emoties te ontdoen van hun lading of wanneer je last hebt van beperkende overtuigingen of gedachten die je blokkeren.

 

EFT werkt met behulp van acupunctuurpunten, die op het hoofd, het bovenlichaam en de handen zitten. Deze punten worden geklopt (dat doe je zelf, terwijl de therapeut met je mee klopt) en er worden zinnen gezegd tijdens het kloppen en met je focus bij de klacht blijft.

Emoties, herinneringen, overtuigingen verliezen op deze bijzondere manier hun lading.

 

EFT kan ook gebruikt worden bij pijn en ziekten. De gedachten en gevoelens over de ziekte veranderen daardoor. Het is een bijzondere en krachtige methode, die onmiddellijk resultaat geeft.  

 

EFT maakt het leven lichter!

EFT acupressuur