Hypno-acupunctuur

Hypno-acupunctuur is een combinatie van acupunctuur en hypnotherapie. Er worden eerst naaldjes geplaatst, daarna word je in een trance gebracht. Tijdens de hypnotherapie worden suggesties meegegeven die ervoor zorgen dat de acupunctuurbehandeling sterker wordt. De effectiviteit van zowel de acupunctuur als de hypnotherapie wordt zo vergroot.

 

Bij welke klachten?

Hypno-acupunctuur is goed inzetbaar bij klachten die zowel een mentaal als een fysiek component hebben. 

Als holistisch therapeut heb ik gemerkt dat dat eigenlijk bij alle klachten zo is: lichaam en geest zijn één en beïnvloeden elkaar, als yin en yang. Dus eigenlijk zou je het bij elke klacht in kunnen zetten.

 

In mijn praktijk zet ik het vooral in bij:

  • stress en pijn 
  • moeilijk afvallen
  • darmproblemen
  • ademhalingsproblemen
  • angsten
  • hoofdpijn
  • etc

 

Wat gebeurt er in een hypno-acu sessie?

Tijdens een hypno-acu sessie wordt je eerst geprikt en daarna word je in een trance gebracht. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het niet. Je bent als het ware een beetje afgesloten van de dingen die om je heen gebeuren, net zoals wanneer je in een boek verzonken bent. 

 

Wanneer je in een boek aan het lezen bent, hoor en zie je minder om je heen dan anders, maar op het moment dat iemand je roept ben je er ook weer en kun je reageren. Zo is het ook als je in trance bent. Je doet niets dat je niet wilt, je blijft zelf in controle. 

 

Waarom die trance?

Je wordt in trance gebracht omdat je dan meer open staat voor de therapie. Wanneer je niet in trance bent, spelen er allerlei beperkende overtuigingen door je hoofd, zoals bijvoorbeeld: "dat kan ik toch niet" of "ik val nooit af" of "dit gaat vast niet werken" en verzin er zo nog maar een paar.. 

Deze overtuigingen heb je tijdens je leven opgedaan. Je hebt ze geleerd van je ouders of je leraren of wie dan ook. 

 

In de hypnotherapie sessie willen we graag dat je minder last hebt van deze overtuigingen en meer open staat voor positieve nieuwe gedachten en aannames, zoals: "ik kán dit" of "van nu af aan eet ik gezond en val ik af" of "ik voel dat dit gaat werken!"


Terwijl je deze nieuwe gedachten en aannames in een coaching sessie moet gaan ervaren en daarna er mee aan de slag moet gaan, kun je die sneller en dieper aannemen door middel van hypnotherapie.

 

Is het eng?

De eerste keer hypnotherapie of hypno-acupunctuur is spannend, omdat je niet weet wat je te wachten staat.

Wanneer je de eerste sessie hebt gehad weet je dat het heel prettig en ontspannen voelt, en dat je niet bang hoeft te zijn dat er iets geks gebeurt met je. In hypnose zijn is een natuurlijke manier van zijn waarin iedereen wel eens zit zonder dat hij/zij het weet.

 

Ik zou zeggen: probeer het eens uit!