Acupunctuur

Lichaamsacupunctuur heeft een andere insteek. Er wordt gewerkt vanuit het meridiaansysteem: een systeem van energiekanalen door je lichaam. Elke meridiaan heeft een bepaalde functie en een verbinding met een orgaan. 

Wanneer er blokkades zijn in één of meer van de meridianen, uit zich dat in klachten. Door naalden te zetten op bepaalde acupunctuurpunten kan de energiestroom weer op gang worden geholpen.


Massage

massage ontspanning fibromyalgie

 

Mijn massages zijn gebaseerd op  loslaten. De spieren mogen los komen en in ontspanning gaan. Dat is heel lastig want dat zijn ze niet gewend. 

 

Ik gebruik daar verschillende technieken voor die altijd afgestemd zijn op jou. Wanneer je spieren erg vast zitten, zullen ze niet in één behandeling weer ontspannen zijn.

 

Wat fijn is, is dat ik de massage kan combineren met andere technieken, zoals guasha, cupping, oor- en lichaamsacupunctuur en shiatsu.

 

Geen last van stress? Happy you!

Natuurlijk ben je dan ook welkom voor een ontspanningsmassage of een massage die gericht is op een bepaalde klacht. Ik masseer je met een natuurlijke olie met een zachte geur, ik zet een rustig muziekje aan en na de behandeling voel je je helemaal zen en merk je dat je weer makkelijker kunt bewegen.

 

Een weldaad voor lichaam en geest!


Ooracupunctuur

Ooracupunctuur of auriculotherapie is een relfexzonetherapie. Op het oor zijn punten/zones te vinden die in verbinding staan met plekken op het lichaam, waaronder organen, spieren, wervels, zintuigen, maar ook hormoonpunten, stresspunten etc. Op het oor is het gehele lichaam te behandelen en het werkt goed bij fibro klachten.

 

Ooracupunctuur is over het algemeen niet pijnlijk. Je voelt een klein prikje, meer niet.

 

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • naaldjes zetten op het oor voor pijn in de spieren en daarna de rug masseren 
 • naaldjes zetten voor stress en ontspanning en daarna masseren
 • naaldjes voor klachten die bij stress vaak voorkomen, zoals
  • pijn
  • vermoeidheid
  • onrust
  • hoofdpijn
  • weinig energie
  • menstruatieklachten
  • buikpijn/darmklachten
  • slecht slapen
  • etc
 • eventueel krijg je na de behandeling nog verblijfsnaaldjes/korrels op je oor om de behandeling nog verder door te zetten.

 

 


Guasha

guasha pijn verlichten afvalstoffen

 

Guasha is een techniek uit de Chinese geneeskunde. Er wordt met jade of andere steen over de huid geschraapt. Hierdoor wordt bloed uit de haarvaatjes geperst. Dit is zichtbaar op de huid als rode of blauwe plekken. Door deze techniek worden afvalstoffen uit het bindweefsel geschraapt. Ondanks dat de huid er heftig uit ziet na een guasha behandeling, doet de behandeling zelf niet echt veel pijn.

 

 

 

Deze techniek wordt gebruikt bij blokkades die met massage alleen niet kunnen worden weggewerkt.

Het effect is meestal onmiddellijke verlichting van de pijnlijke plek. 

Guasha kan gebruikt worden bij stress, reuma, rsi etc. 

 


Cupping

cupping chinese therapie blokkades opheffen

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van glazen of plastic cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Het is een hele oude Chinese techniek om de energie beter te laten stromen. Het heft blokkades op en lost verklevingen op. 

Met de cups kan ook gemasseerd worden, een zeer diepe bindweefselmassage. Het gebied wordt sterk doorbloed waardoor er heling plaatsvindt.

Cupping wordt o.a. toegepast bij  pijnklachten en blokkades.


Shiatsu therapie

Shiatsu wordt ook wel acupressuur genoemd, of wel drukpuntmassage. Er wordt druk gegeven op de meridianen. Dezelfde meridianen die worden gebruikt bij acupunctuur. 

 

Met behulp van shiatsu gaat de energie weer beter stromen in je lijf. Het effect is pijnvermindering en je emoties kunnen gaan stromen. Het is niet gek als je die gaat voelen tijdens of na de massage.

 

Shiatsu is algeheel harmoniserend, helend en zeer ontspannend.

 


Energetische massage

energie energetische massage rust ontspanning

Een energetische massage is een heel rustige massage waarbij de energie in balans komt. Je voelt je veel rustiger en meer uit je hoofd en in je lichaam.

Er wordt langzaam gemasseerd met geringe druk en er wordt gebruik gemaakt van Shiatsu technieken om energieblokkades te elimineren.

 

Het effect: je energie stroomt weer en je voelt je rustig, prettig en geheeld.

 


Je kunt nu ook via de online agenda zelf een afspraak inplannen.

Kun je geen geschikte tijd vinden, neem dan contact met me op.

 

Je kunt online een acupunctuurbehandeling, coachingsessie of

massage inplannen, eventueel in combinatie met guasha en/of cupping.

 

De behandelingen duren 60 of 90 minuten.

 


Op de hoogte blijven van tips, nieuws en acties

bij VIAMOVA? Klik op de knop!


Like mijn facebook pagina zodat je nieuws, informatie en evenementen te zien krijgt.


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.