Gastblog: Slapeloosheid

Pijn, stress, te weinig geslapen of gewoon moe. Hoe dan ook je voelt je uitgeput. Je kijkt uit naar het moment dat je eindelijk naar bed kan. Maar eenmaal in bed lig je klaarwakker naar het plafond te staren. In een verwoede poging draai je je om, knijp je ogen dicht en probeer je aan niks te denken. Helaas na 4x draaien (met een diepe zucht) lig je nog wakker. Dit moet anders. Je hebt je nachtrust nodig, niet alleen om uit te rusten maar ook om je huid en lichaam te herstellen!

Aromatherapie kan je helpen. Maak er een ritueel van. Bereid je body & mind voor, voor de nacht. Als eerste poets je tanden ruim voor het slapen gaan. Zeker wel een half uur van tevoren. In tandpasta zit menthol en dit stofje maak je juist weer wakker en alert. Iets wat je juist niet wilt. Na het poetsen van je tanden en het reinigen van je gezicht, ga je in een warm voetbad zitten met een kopje thee van lavendel, kamille en/of melisse. Voeg een van mijn top 3 oliën (of een combinatie hiervan) toe aan je voetbad. Verdun een essentiële olie altijd in een plantaardige olie zoals amandelolie of kokosolie!

 

vMirre-olie wordt gewonnen uit de ruwe hars. Ze is goed te mengen met sandelhout of lavendel. Mirre wordt ook veel gebruikt bij meditatie. Ze is schimmeldodend, zacht voor de huid en heelt kloven. Daarnaast werk ze verkoelend en pijnverdovend.

vNeroli is afkomstig van de bloemen van een citrus-boom. Samen met bergamot en vetiver is ze mijn favoriet. Ze ontspant, is een antidepressivum, verminderd angst, nervositeit en stimuleert de lever.

vVetiver is een echte topper. De olie wordt gewonnen uit de 3 meter lange wortels. Ze werkt aardend, verkoelend en ontgift het bindweefsel. Ze verlicht jeuk en allergieën. In India staat ze bekent als de “olie der kalmte”. Ze geur is zoet, houtig en aards.

Ga na het voetbad lekker op bed liggen en luister naar de bodyscan van Jolanda: Bodyscan (20 minuten)

 

Alle bovenstaande oliën werken ontspannend en verlagen je stresshormonen. De onderliggende aard van je slapenloosheid is dus ook belangrijk bij de keuze van de juiste olie. Zit je te veel in je hoofd dan kijk je meer naar de aardende wortel oliën. Heb je juist wat meer helderheid nodig in je hoofd dan kies je voor een bloem. Nieuwsgierig geworden naar nog meer droom oliën? Klik dan op de volgende link. http://schoonheidsspecialist-dordrecht.nl/blog/droomolie Je vindt hier ook nog een mooi recept voor een heerlijke bodyolie voor een nog diepere slaap.

 

Voor nu welterusten en droom zacht.

Liefs Chantel

 

 

 

Je kunt nu ook via de online agenda zelf een afspraak inplannen.

Kun je geen geschikte tijd vinden, neem dan contact met me op.

 

Je kunt online een acupunctuurbehandeling, coachingsessie of

massage inplannen, eventueel in combinatie met guasha en/of cupping.

 

De behandelingen duren 60 of 90 minuten.

 


Op de hoogte blijven van tips, nieuws en acties

bij VIAMOVA? Klik op de knop!


Like mijn facebook pagina zodat je nieuws, informatie en evenementen te zien krijgt.


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.