Wat is guasha therapie?

Soms komen mensen bij mij met een klacht aan de spieren/pezen die al lang aanwezig is. Bijvoorbeeld een klacht aan een schouder. Soms ontstaan met een duidelijke reden (een plafond geschilderd of een aanrijding gehad bijvoorbeeld), soms ook heel langzaam ontstaan, zonder duidelijke aanvang.

 

 

Chronische klachten zijn vervelend, en als je niet uitkijkt kunnen ze echt lang blijven, met steeds meer pijn en stijfheid, waardoor je bewegingsvrijheid steeds meer beperkt wordt.

 

 

Als iemand met zo’n klacht bij mij in de praktijk komt, ga ik na de anamnese eerst voelen. Hoe beweegt de schouder, waar doet het pijn, waar zit het vast? Ik masseer en probeer meer beweging te krijgen in de schouder. 

Al heel gauw stap ik over op de guasha techniek. Een erg fijne techniek waar ik al heel veel goede resultaten mee heb bereikt.

 

Guasha wordt ook wel schraaptechniek genoemd. Ik schraap als het ware met een steen van jade over de huid, daarbij de weefsels op een dieper niveau rakend. De huid wordt hierbij rood, als bij een bloeduitstorting en in ernstiger gevallen zelfs blauw. Deze verkleuring verdwijnt na een paar dagen.

De verkleuring ontstaat doordat ik met de steen de haarvaten uitdruk. De stagnaties die in het gebied aanwezig zijn worden zo naar de oppervlakte verplaatst waarna het lichaam de afvalstoffen af kan voeren.

 

Eigenlijk standaard zeggen de mensen na een guasha behandeling: “Zo, dát lucht op!” De plek is minder pijnlijk en beter te bewegen.

Na een volgende behandeling wordt de bloeduitstorting ook kleiner/lichter en nog een behandeling later ontstaat er helemaal geen bloeduitstorting meer en is de klacht meestal ook verdwenen.

 

 

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, eigenlijk niet. Het kan wel eens irritant aanvoelen, maar niet pijnlijk. Is de klacht zo heftig dat eigenlijk elke aanraking pijnlijk is, dan pas ik mij daar op aan.

Ik ga nooit door de pijn heen, en werk altijd in samenspraak.

 

 

Blessure of andere klacht?

Heb je last van een langdurige blessure? Neem dan eens contact op om vrijblijvend te bespreken of ik iets voor je kan betekenen. Mijn behandelingen worden deels vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen.

Je kunt nu ook via de online agenda zelf een afspraak inplannen.

Kun je geen geschikte tijd vinden, neem dan contact met me op.

 

Je kunt online een acupunctuurbehandeling, coachingsessie of

massage inplannen, eventueel in combinatie met guasha en/of cupping.

 

De behandelingen duren 60 of 90 minuten.

 


Op de hoogte blijven van tips, nieuws en acties

bij VIAMOVA? Klik op de knop!


Like mijn facebook pagina zodat je nieuws, informatie en evenementen te zien krijgt.


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.